Dagen D - Juldagen :)

Från att ha firat jul med bara mor far och bror hemma i familjehemmet så mötte jag motsatsen när jul skulle firas med Darling i hans hemmatrakter. Det var massa folk där, okända ansikten att lägga på minnet. Och gud så mycket mat!

Det var kul, lärorikt och mysigt. :)


Skinka till frukost



Gott!

Köpenhamn

Öresundsbron över - och vipps så befinner man sig utomlands! :D

 

Gick runt på stan - köpenhamn är mysigt. Väldigt stort! Och har många trevliga affärer - dock ej min budget men det var heller inte hotellet vi bodde på. Men men.. man lever bara en gång. Gick på Tivoli (deras motsvarighet till Liseberg så här års). Mysigt!

 

Mumsig frukost på hotellet! En perfekt avslutning före resan hem till gbg igen.

Åh vilken lyckad semester det blev trots allt :)



Inte Prag, men utomlands åtminstone

Ok. Första reaktionen efter det tråkiga beskedet var -Fan, nu vill jag bara åka hem från den här röran och gå och lägga mig i min säng! Usch!- Men så blev det inte, som tur var. Darling, som aldrig låter sådana här saker gå ut över humöret, föreslog att vi kunde åka nån annan stans.

Kaos på vägarna.. så vi tog det varligt.


Vi hoppa in i bilen igen efter att ha betalt parkeringen på 250:- för att stå där i några timmar.. ovärt. Så vi drog till Malmö :) Har aldrig varit i sveriges tredje största stad så det verkade spännande. Var dock inte så spännande hehe.. rätt fin stad men ganska lam. Men vad kan man begära när man går på stan en söndagsmorgon kl 09.00.


Vi åkte skridskor (fast i skor..) på isbanan i stan, köpte en korv med bröd, åt upp sista lussebullen som vi haft med oss - och satte oss i bilen igen. Vi ville ju egentligen utomlands.. så.. Vi drog till Köpenhamn :)


Vädret ställde till det - ställde in det

Tog bussen upp till Max mor och Far för att göra oss redo inför Prag resan. Vi var tvungna att befinna oss på Malmös flygplats senast kl 06.00 på söndag morgon för att vara i god tid före boardingen. Det betydde i sin tur att vi fick åka hemifrån kl 01.00 på natten och köra bil hela vägen ner... Jag höll Maxan sällskap de första timmarna. Tillslut tröttnade han på mitt meningslösa pladdrande och bönade och bad att jag skulle sova någon timme eller två så att han kunde lyssna på sin ljudbok i lugn och ro. Han fick som han ville tillslut.

Två timmar senare ruskar han till mig och jag vaknar. "Kolla det är ju värsta snöovädret utanför!" Yrvaket och förvirrat tittar jag ut genom fönstret. Shit! Det är helt vitt utanför och snön bara yr runtomkring oss. Sikten är är dålig och den snötäckta motorvägen vittnar om snöplogens frånvaro.. Hur i hela friden ska vi klara oss ur det här? Hinner vi i tid?! Klockan visar 04.00 på morgonen och vi kör inte i mer än  70 km/h.

Väl framme på flygplatsen möter vi en trevlig men något skeptisk personal - "För er vetskap så har ännu inte några plan landat på flygplatsen, och det är ännu inte säkert ifall de kommer att göra det."

Med dessa roliga nyheter... sätter vi oss och inväntar mer info precis som alla andra passagerare. Somnar till i någon timme - och vaknar av att det är någon som snarkar ljudligt - inser snart att det var jag själv som förde allt oväsen... Pinsamt.

09.30 sänder de ut ett meddelande i högtalarna att Malmö Flygplats är nedstängd. Vårat flyg är inställt.




Getting ready for changes

Lite samma känsla som sista dagarna före flygresan till Málaga sep 2005. Visste inte riktigt vad som skulle komma, om man skulle trivas och rädsla för att längta hem. Denna gången lämnar jag inte Göteborg för lika länge. Jag flyttar heller inte lika långt. Men det största skillnaden är att man inte kan vara lika egoistisk. 17 år, man sticker utan en tanke på någonting annat än sig själv och alla häftiga saker man kommer få uppleva! 21 år, känns tungt att åka ifrån sin andra hälft för man vill uppleva varenda stund tillsammans, vara ett.

17 som 21 år, jag går Göteborgs gator, blinkar bort tårarna och tänker att min favoritstad alltid kommer att finnas kvar, även om jag försvinner.

Inser att det kommer bli många vänder mellan gbg och sthlm - och det känns bra. De första biljetterna är redan inköpta. Får helt enkelt begrava mig i kurslitteratur och hård träning för att glömma bort tiden och samtidigt lära känna huvudstaden och säga hej till studentlivet.

Det känns som att det här blev ett väldigt allvarligt inlägg, med Milow som bakgrundsmusik blir man sentimental. Nu ska jag börja packa. Både inför Sthlm och Prag :)


Inte en lugn stund

Har spenderat några dagar i Stockholm och har därför inte kunnat blogga. Antar att alla istället har varit inne och klickat på min skräckfilm om och om igen ;D
(Visst är den grymt bra!) ;D

Håller precis på och skriver en lista över allting som jag ska komma ihåg att göra. Nånstans mellan alla saker ska jag klämma in vänner - har många jag vill träffa före flytten upp till Jessicas lägenhet.

Dagarna i sthlm var lyckade! Vi hade dock planerat in att hinna med mer... men så är det väl alltid. Nu måste jag ge mig i kast med allt jag ska göra!

Hajj!

JA JA JA JA JA !

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOH

GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH

JAJAJAJAJAJJAJAJAJAJAJAJJAJAJAJJAJAJAJ

YES !

JAG KOM IN :D

Stockholm - Here I come

Nickan leker regissör

Har suttit och klippt ihop små filmsnuttar halva dagen. Det tar verkligen lång tid! Satt nog ett par timmar bara för att få ihop några ynka minuters film. Håller förvisso på att lära mig alla funktioner osv, men programmet är enkelt och smidigt. Men är man petig så tar det längre tid :)

En av filmerna är inspelade på Alcatraz - San Francisco. Efter att ha hittat massa ljudeffekter av en ren slump så snubblade jag in på ett skräcktema.

Så håll i er! (I typ en minut .. för filmen är inte mycket längre :P )

Min första Movvie - and it's Groovie


Boende - issues

Ikväll kommer mor och far hem efter att ha varit bortresta i närmare en månad. Låt mig formulera mina känslor på ett milt sätt - det ska bli roligt. Åtminstone den första kvarten :)

Inget illa menat. Men alla vill väl ha lite privatliv. Vilket är en av anledningarna till att de sparar in på nöjen för att istället sätta sig på ett flygplan och slippa oss här hemma ett tag heh. Det gick några dagar då jag trodde att problemet skulle vara löst. Darling fick sin lägenhet förra helgen. Kanon bra tajmning må jag säga. Då kan vi börja inreda hemma hos honom så slipper jag gå päronen på nerverna. Sjunde våningen - högst uppe på Johannebergs berg. Kunde ju inte bli bättre. Vrider om nyckeln till lägenheten och väntar med spänning på att få se hur den ser ut! Innan vi ens nått hallen möts vi av en fruktansvärd stank. Det luktar kiss och avlopp i hela lägenheten, som för övrigt inte ens är i närheten av städad. Usch och fy! Efter att ha vädrat och spolat vatten i toalett på de ynka 20 kvadratmetarna började stanken så sakteligen släppa. Inte så trevligt att mötas av detta dagen då man flyttar in...

Hyresföreningen kan vänta skäll på måndag. Och för egen del ska jag ta mig extra tid att göra lägenheten fin när den väl är inflyttningsvänlig. "Rent" och "mysigt" är orden som kommer genomsyra lägenheten. Sådeså!

Efter detta trauma gick vi (Darling + föräldrar) på bio istället. Vi såg Metropia (speciell film.. !) och sen åt vi thaimat. Så kvällen slutade trots allt mycket väl. Vi var nog alla nöjda och belåtna innan tagen gick mot sitt slut.


http://fredrikedin.files.wordpress.com/2009/06/2056516542.jpg


Jobbfronten

Jag har ökat på mitt CV med ännu ett ickemeriterande jobb. Yes!

Först var det flyersutdelare. Det ska jag väl inte klaga på allt för mycket. Jag behövde iaf inte klä ut mig till en ost eller nåt annat förnedrande. När två-dagars uppdraget var färdigt blev jag uppringd kort därefter och tillfrågad ifall jag ville göra ett till flyersuppdrag - två dagar till. Ok tänkte jag först.. det är väl bättre än inget. Så jag sa att jag skulle ta det. Sedan avslutade hon med att tala om lönen (jaa.. ni kan ju tänka själva.. ) för att därefter avsluta med att säga "Ja men vad roligt N, att du vill ta det här uppdraget, jo jag nämnde väl det att kunden vill att flyersutdelarna ska bära en låda på ryggen och på magen när ni delar ut flyers inne i Nordstan, den väger inte så mycket, men bara så att du är medveten om det. Är det ok eller?" Ehm... Jah.. ? Eller? Va? Jo men jag antar det.. ?

http://cacklinrose.files.wordpress.com/2009/08/homer-simpson-doh.jpg

 

Jag lyckades emellertid ta mig ur i sista stund. Jobbet jag tog istället var att hantera internpost på en av Volvos kontor. Ett helt ok uppdrag om du frågar mig. Tyvärr är jag ingen morgonmänniska så att ta bussen hemifrån kl 06.01 på morgonen var ingen höjdare - men gudarna har berikat den mänskliga naturen att anpassa sig. Tre dagars slit - det var roligt :)


Andra andvent

Nämen! Nu var det några dagar sedan man skrev i bloggen. Butt aj äm back on track rajt nau.

Idag öppnade jag den sjätte luckan i min chokladkalender och åt en chokladgran. Några timmar före det öppnade jag mitt sjätte mini-paket från adventskalender - åt varken upp paketet... eller innehållet... ehm. Men det var en bra present! Som jag iofs inte kommer nyttja.. Annat än när jag kommer att pynta hemma hos Darling som också var den som gav mig presenten. Nåväl. Det gör det samma. Innehållet är faktiskt inte så himla viktigt utan snarare spänningen precis innan man får öppna. Gissningsleken med ledtrådar och sedan slita bort pappret. Voalá! Med vad fan är det för nåt? Förklaring (....) - Jahaaaa men det är ju perfekt till din lägenhet älskling ;)

Nog om detta. Jag svamlar. För att jag vill att det ska bli måndag någon gång! (Är det inte ganska ovanligt att man längtar efter måndagar.. humm, jag är nog den enda i mina kretsar haha). Då ska jag kolla börsen! Men det gör jag ju varje vardag. Det som gör denna måndagen speciell är att jag kaaanske kommer få reda på första antagningsbeskedet - med andra ord - om jag har blivit antagen till Stockholm eller ej.

Kroppen fylls med hälften spänning och hälften obehagskänsla varje gång ämnet kommer upp. Men det ska nog lösa sig till det bästa.

Dogsmile



Änligen fritid :)

Dagarna rusar iväg! Trots att plugget är klart (vilket är otroligt skönt!) så försvinner dagarna. Det är redan första december. Nu när jag är ledig försöker jag göra klart diverse projekt som jag skjutit åt sidan hittills. Skicka julkort, göra klart USA-filmen, söka jobb... Jag fick ett tvådagars uppdragsjobb för el-giganten förra veckan. Det var ok.. men inget man vill fortsätta med. Idag var jag på intervju igen och lär få svar snart ifall jag får jobbet eller inte.

Annars har det varit väldigt lugnt... Spelkväll, filmkväll, utekväll :P Ska försöka ta vara på dagarna lite mer. Livet är kort !

RSS 2.0