Nästa resa bär av till... ?

Jag njuter varje morogn av att vi tjänade en timme i söndags på att ställa om klockan :) Det enda som är trist är att man går runt som en zombie på eftermiddagen föra att det blir mörkt så himla tidigt. Aja. Smällar man får ta. Snart Två månader kvar till jul och sen kommer det förhoppningsvis att ljusna lite.

Det är också ca 2 månader kvar till nyår! Och vad ska man hitta på en sådan festlig dag? Jag har brist på fantasi. Fick dock reda på att det har kommit ett nytt flygbolag i stil med ryan air som flyger billigt från säve flygplats till milano, prag, athen, palma, nice osv. Därför är det lite lockande att köpa en sån biljett - kanske över nyår?

Prag hade varit underbart. Det är en riktigt vacker stad i gammal stil. Färgglada hus i pastellfärger med en pampig bro som leder över till andra sidan huvudstan där slottet är - högst upp på en kulle.


http://www.astronomy2006.com/doc/prague-night-1280x960.jpg

Kvällssol i höstmörkret

Det börjar bli mer och mer naket på träden. Jag drog därför ut på en till foto-runda för att föreviga de vackra färgerna. Det är faktiskt skönt att bo såhär nära naturen - och kossorna! :D






















Tänk om drömmar blev verklighet..


Är det bara jag som drömmer så konstiga drömmar? Hade man gjort film på mina drömmar så hade den helt klart fått pris för bästa regi. Så himla händelserika och verkliga. Det är nog därför jag har så svårt att gå upp på morgonen. Verkligheten känns så torr efter att ha upplevt min drömvärld.

I natt till exempel skulle vi på klassutflykt. Men det var ingen vanlig utflykt. Det krävdes flera veckors planering före avfärd. Ändå packade vi väldigt lätt. Om jag minns rätt så hade vi inte ens någon packning. Vi tryckte ihop hela klassen i en jättestor jeep - orangefärgad. Den lös upp i nattmörkret som en stjärna på himlen. Efter några minuters bilfärd var vi framme på månen. Det fanns inte så mycket där och göra - men vi var tvungna att mellanlanda där. Vi såg andra stora häftiga bilar som lös upp på himlen i andra starka färger, rött, rosa, lila, grönt, blått osv. Men jag tyckte ändå våran orangefärgade jeep var den häftigaste.

När hela klassen var samlad ställde vi upp oss på ett led. Två och två. Vi åkte upp för den oändliga rulltrappan som ledde rakt ut i atmosfären. Det var ingen annan där. Bara vi. Efter ett tag blev vi trötta i benen av att stå upp - så vi börja klänga lite på varanra. Rulltrappor är ju inte direkt kända för att gå fort...

Tänk er en rulltrappa som den här - men utan tak.


Tillslut nådde vi toppen. Till en början var vi lite osäkra på vart vi skulle. Allt var ju så nytt och okänt. Som tur var hade vi en utmärkt guide. Vi började försiktigt att se oss omkring men utan att röra nånting. Vi hade hamnat på nån ny planet - ett sagoparadis. Paradiset var fullt med starka pastellfärger - inte alls som hemma. Träden var brandgula eller gröna men saknade löv. Marken var lätt rosa - eller "människofärgad" som man sa på dagis. Jag gick iväg från gruppen ett tag för att jag hörde ljud bortanför en kulle. På vägen dit hittade jag ett äppelträd med gröna små äpplen. Jag plockade så många jag kunde bära - sen gick jag vidare.

Tillslut kom jag fram till en någonting som såg ut som en bondgård. Det var iaf djur som var inhängnade. Kossor, får, grisar och stora lurviga kaniner. De var lite skygga. Jag försökte att mata dem med mina gröna fina äpplen men de ville inte ha. Sedan träffade jag min klass igen. De hade tydligen träffat andra turister på planeten som också var från Sverige - närmare bestämt väderöarna. Planeten var inte så unik trots allt...

Sen blev jag väckt av darling. :)

Intervju numero dos

Igår var jag på den slutliga intervjun för slutkunden. Nu är det upp till dem att avgöra ifall jag går vidare eller ej. Men det kändes väldigt bra och jag tror jag gjorde ett gott intryck. Nu är det bara till att vänta och se..

Annars är nog det mesta sig likt förutom att garderoben har blivit lite mer trång... Jag vet inte riktigt varifrån det kommer - men visst blir man inte lite extra shoppingsugen på hösten? :) Jag får skylla på sthlm - måste ju ha fina nya kläder när man flyttar tiil den kungliga huvudstaden. :)

Nu blir det mer natur och filosofiplugg. Hej hopp.


Yey!

För er som kanske inte läser Di.se varje morgon ...
Idag kom de i alla fall med den stora nyheten att Starbucks har öppnat ett café i Sverige! Tidigare ryktades det en del om att de skulle etablera sig i Göteborg först och därefter Stockholm. Ryktena stämde iaf inte då det första fiket har öppnat på terminal 2... på Arlanda flygplats.
:)

Milow på Brew - House

Ett glas vin med Linnsan på stan sedan bar det av mot Brew house. En lugn och mysig konsert med Milow som också han är väldigt lugn och mysig. Små konserter tycker jag ofta är mycket bättre än konserter på stora arenor. Det känns mycket mer speciellt och artisten känns mer närvarande.

Milow var bra. Hans album är riktigt bra. Och live är han underbar att lyssna på.





Är han inte lite lik reinfeldt ändå? :D

Lördag - Una cena española!

Efter en mycket god middag hemma hos Jenny och John där det bjöds på italienskt, var det dags att få bjuda tillbaka tyckte jag. Italienskt vågar man ju sig inte på när experterna själva ska smaka - så det fick bli spanskt istället! Gazpacho med massa tapas, Sangría och vin, och mycket gott sällskap :)

Det där med att laga middagar och träffas och käka tillsammans, det borde man verkligen göra oftare. Det är så enkelt och så himla trevligt! Och äta behöver man ju göra ändå.. ^^






FF = föräldrafritt

Det har varit en skön vecka. Har haft huset för oss själva - vilket man får ta till vara på. Inte för att jag vantrivs när päronen är hemma, men det är skönt att få lite lugn och ro ibland. Planera dagarna hur man vill. Behöver inte tänka sig för lika mycket. Dra koppla in i-poden till högtalarna och dra på högsta volym.. :)

Då kan man göra sånt som man annars inte gör så ofta. Laga en god middag bara Darling och jag, med några glas rött till.

Pasta Carbonara!





Vad hände med det fina höstvädret?

Plötsligt bildades ett tjockt molntäcke som nog täckte hela västra götaland (som vanligt.. ) Så började det regna och hagla och nu hör jag hur vinden ljuder utanför.

Nåväl. Det är perfekt plugg-väder så jag ska väl inte klaga. Får bju på lite fina höstbilder från de fina höstdagarna :)













Humm..

Jag sitter och skrattar lite för mig själv när jag läser om knasiga tankar man hade om världen för flera hundra år sedan - vilket ju inte är så konstigt. Vi vet ju mycket mer idag, då är det naturligt att vi uppfattar de gamla idéerna som tokiga och galna. Och framförallt roande :)

Det som är däremot är skrämmande är att de människorna som kommer att leva om några hundra år från idag - de kommer skratta ännu mer åt oss som lever idag! Jo men tänk så fort utvecklingen går - teknik, medicin, all forskning osv osv.

Då är jag nog ändå ganska glad att jag lever idag. Såg förresten inslaget om hur robotar i framtiden kommer att användas som assistenter på sjukhus m.m Som ersättare av alla dagens springpojkar. Många företag kommer att avskeda folk för att maskiner gör det mesta av jobben. Det går fortare, det är billigare, säkrare, och helt klart mer effektivt.

Bäst att njuta av nuet så länge man kan :)

En kopp varm choklad

Det är egentligen det enda man är sugen på efter att ha varit ute och strosat en kylig dag som denna. Det var tom minusgrader ända fram på morgonen!

(Nya höstfoton kommer att publiceras inom kort ... )


 

Efter det var det ju bara till att fortsätta med plugget. Men som tur är går det fort framåt och jag börjar se ljuset... När november månad är slut är jag fri :)

 

Funderar på vad som händer i vinter - kanske ska ta och göra en kort resa nånstans - förslagsvis till nåt varmt ställe. Det betyder att man måste åka ganska långt. Annars hade det varit mysigt att bara sticka en lång-weekend till London och shoppa ^^

 

Vi får väl se hur det slutar. Jag får avsluta med drömmerierna och läsa lite till. En sista slurk oboy bara - sen är det full fart !


smått och gott

De senaste dagarna här väl inte varit speciellt händelserika. Förutom en ny vana som jag har fått - äta vaniljyohgurt med hallon och andra bär till frukost. Mums! Det är enkel vardagslyx.

Som sagt, det mesta är sig likt. Jag börjar så sakterligen också ta till mig flytten till stockholm. Därför är det bostadsjakt som är prio just nu. Det är nog allmänt känt att det är svårt att få bostad i sthlm. Med mina ihopskrapade kö-poäng som bara innefattar ett år som aktiv kö-deltagare ser det inte speciellt ljust ut. Blocket är ett andra alternativ.

- - -

^^ Igår kväll var det utgång - mycket trevlig kväll :)
^^ Klippte till Darling, med sax och kam alltså.. Lyckat resultat om jag får lov att säga det själv.
^^ Bakissöndag ... men det var det värt!



Hår


And those black sanded beaches...

Sommaren försvann så fort. Det känns som att det var igår som vi satt och planerade inför den långa resan. Och väl där - sprang tiden bara iväg. Saknar verkligen att vara på resande fot. Det gör detsamma att svetten rann i den obehagliga hettan, att man var trött i benen, hade fullt med kliande myggbett på kroppen, en tung ryssäck att kånka på och gång på gång packa om, håret var en enda stor tova och att vi sällan visste var vi skulle sova kommande natt. Men älskade det!


Vulkaner och svarta stränder på Hawaii, köra bil i tre dagar i streck utan AC genom söda USA:s ökenlandskap, vandra i Mexikos och Guatemalas täta djunglar med Maya-ruiner och skaka rumpan på reggaeklubbarna i Belize.


Värt att minnas...


Hawaii - "The Big Island"


Nu sitter man istället i kalla Göteborg. Känner inte för att gå ut i kylan. Man tröstar sig själv med lite shopping på stan för att orka klara av vardagen. Men egentligen längatar man bara så innerligt till nästa underbara resa.

Ta ett djupt andetag - och andas ut

När det känns i hela kroppen att skolan inte är speciellt rolig längre. Man har tappat motivationen och önskar att man aldrig gick och gjorde det där sista provet... gick säkert inte bra ändå... är det hög tid att lägga sin tid på annat. Jag stöter bort alla tankar på skola och på prov, istället leker jag stor skådespelare som får agera med de största stjärnorna. Jag intalar mig själv att "det gör ingenting att du inte fixar skolan, en dag kommer du bli en stor stjärna".

Önsketänkande :)





Bortträngning är effektivt. Åtminstone ett litet tag. Det som hjälper mig i min bortträngningsprocess är det faktum att jag blev erbjuden ett litet statistjobb igår. Inspelningen är idag - ska bli roligt :)

Jag är så nervös för vad läraren kommer att säga så jag vet inte vad jag ska ta mig till... det är nog bäst att jag går ner och gör mig själv en stor kopp te. Telefonen kommer att ringa inom två timmar. Då kommer resultatet.

Hjälp.




Lite senare, samma dag...

YES!!!
Äntligen kan jag andas ut igen. Huh! Trodde inte att han skulle ge med sig så lätt den här gången. Men jag fick det betyg jag ville ha - och nu kan jag vara glad hela dagen! :D




Ragdoll önskas

Vill ha en sån här liten misse...

 



Eller kanske en sån här...





Eller kanske den här lille ragdoll - missen



Kanelbullens dag!

JA! Jag har faktiskt ätit en hel kanelbulle idag - trots att jag inte visste att det var kanelbullens dag när jag åt den. Men det gör desamma.



Snart ska jag iväg till gymmet - sista dagen på gratisveckan på Sportlife. Därför ska det svettas extra mycket. Siktar in mig på Body-Pump.

Men det är klart.. man ska ju inte träna allt för mycket. När jag väl är på gymmet så möts man av en helt annan kultur och ett annat levnadssätt känns det som. Vissa människor där är extrema. De bor på gymmet. Och det är klart, sånt ger ju resultat....


.Frukost på stan. plugg. gym. Italienskt.

Den tidiga morgonen gör att det forfarande ligger en tun dimma över marken. Genom den når solens strålar fram och ger ifrån sig ett vackert ljus som gör att de färgade löven på träden blir ännu vackrare. Vilken härlig morgon!







Börjar dagen med frukost på Avenyn. Sitter där ett tag - varför inte byta den tråkiga hemmamiljön mot att plugga inne på Condeco istället :) Condeco resulterade dock i att jag fick en stark koffeinkick som sent skulle släppa. (Serverar de inte ovanligt starkt kaffe där.. ?)




Därefter hoppade jag på spårvagnen som tog mig över bron, tillbaka till Hisingen. Där, på Sportlifes gym skulle jag träffa Linn - en trogen träningskamrat på gymmet. Vi gjorde oss redo för ett tufft 30-minuters-pass med Core. Härligt! Efter det passade vi på att träna lite extra på gymmet. Det gäller att ta vara på chansen - det är inte så ofta man är på gym nuförtiden och får man en gratisvecka - så varför inte :)


Varför bryta trenden - efter en hälsosam dag behövs hälsosam dricka!

Senare på kvällen, ett kärt återseende. Skulle kunna kalla det för "trippel par-middag" hemma hos Jenny på Linné men eftersom min andra hälft inte kom förrän mycket senare - och för att det låter otroligt stelt och vuxen så väljer jag att istället kalla det för en underbar Italiensk kväll. Massa goda smårätter och utsökt vin i goda vänners lag.


Hej då Mormor

Mormor åkte tillbaka hem efter några veckors vistelse i Göteborg. Eftersom mormor inte ville vara med på kort så fick jag väl fotografera annat. Så hon är alltså med på bilderna... men lite mer i bakgruden... Hon satt i köket när jag fotade :)










Kungsbacka - för och nackdelar


Roligt att det sker framsteg i skolan! Varje enstaka kurs innebär en liten ökning i betygssnittet och varje liten ökning ökar i sin tur mina chanser att komma in i Stockholm efter jul. Det har blivit många vändor fram och tillbaka till Kungsbacka. Var där igen för inte så länge sedan. Måste dock flika in att Kungsbacka är en mycket trevlig liten stad. Flera gånger som jag har varit där har de haft utomhusmarknader med massa spännande saker och dofter. Mysigt :)



Det negativa med Kungsbacka är väl att tåget stannar vid hållplatsen "Hede".... Varje gång man åker till/från kungsbacka läskas man av att hoppa av lite tidigare för att springa en en sväng på Freeport. Det är minst sagt en fara för plånboken just nu. Varje gång försöker jag därför göra annat (läsa metro, rota i väskan... ) sist klarade jag av det eftersom jag var så inne i att äta upp min otroligt goda vaniljbulle från pressbyrån :)


Jobbjakt!

Jag tror att jag har skickat in ett 10-tal intresseanmälningar för diverse jobb. Igår fick jag svar från ett av dem och gick på intervju. Gruppintervju till och med vilket blev en ny erfarenhet. Istället för 10-15 minuter i enrum med intervjuaren så tog intervjun en och en halv timma. Efteråt kände jag mig helt mör i huvudet och det visade sig nog på gymmet några timmar senare. Kroppen hängde inte riktigt med - den där sista viljeansträngningen kom liksom aldrig och istället stod man som en stel zombie under hela body-pump passet :P

Jag hoppas iaf att de hör av sig från Academic Work. Om inte med det här jobbet så med ett annat :)



Tyckte det var lite gulligt att de hade "egna" handdukar inne i badrummet :P

fortfarande lika kluven

Det ska inte vara lätt. 21 år gammal och ställs inför beslutet att välja vilken utbildning man ska gå, alltså att veta ungefär vad man vill syssla med i resten av sitt liv och som samtidigt ska vara intressant att plugga till. Man vill helst inte göra misstag med att välja "fel" utbildning och sedan börja om igen...

Jag trodde jag visste, men jag jag kan inte säga att jag aldrig har tvekat. För det har jag. Nu är det exakt två veckor kvar till sista anmälningsdagen.



Sitter fortfarande och pluggar upp betygen - men jag klagar mindre. Kan det möjligtvis ha någonting att göra med den sköna pluggatmosfären? :P Sitter i en skön soffa framför den öppna spisen. Varmt och gott :)


RSS 2.0