Sådär ja!

Då har man bytt de vanliga gardinerna mot julgardiner, satt upp adventsljustakar och julstjärnor i fönstren! Ikväll ska första adventsljuset tändas... Hoppas bara på snö snart.
Ikväll kanske man ska ta en sväng till Liseberg - äta knäckäpplen och brända mandlar och lyssna på live-julmusik.
Jag är redo för jul :)

Mera pyssel :)

Glömde visa resutlaten av min julbakning igår! Här kommer lite bilder .. :)

 

 



Nu är jag på bättringsvägen vad gäller förkylning ! Gött! Och gjorde dessutom mitt allra sista prov i Kungsbacka tidigare idag. Vilket känns ännu bättre! Det går inte att beskriva med ord. Det känns som man att man har tagit sin kanditat redan :) - vilket inte är helt sant.. ehm.. :P

Stannade till några timmar i stan för att kolla klappar och annat roligt. Jag gör helt enkelt det jag är bäst på - springer runt mellan affärerna och handlar massa och slösar både tid och pengar. Yes - det är tur att man är bra på nåt - och att man tycker det är väldigt roligt till på köpet :)




Igen firre som nappade..

Mellan allt julbak och plugg så har annat också hunnits med. Åkte till havet en sväng för att pröva fiske-lyckan - väl där fann vi att fiskarna nog säkert sover... De nappade inte iaf. Det var lite blåsigt men solen lyste skönt. Sen hade vi två svanar på besök :)

Vardagsmys hemma i soffan med ett glas vin, dadlar och annat gott :)








Julbak!

Sitter och kollar på recept.nu efter gott julgodis man kan baka. Försökte mig på aprikos-kokos-apelsin-bollar häromdagen men det blev en liten flopp får jag väl säga. De ser väldigt fina ut på bilden men tyckte inte de var speciellt goda.. lite för o-söta :P

Aprikos och kokosbollar med apelsinsmak

 

Istället ska jag försöka mig på gräddkola, kanske knäck eller knäckäpplen. Det är så himla gott! Knäckäpplen borde man kanske spara inför jul på liseberg-premiären som jag hoppas blir av i år.

 

Något som defenitivt blir av är en Prag-resa. Åker den 20:e och är tillbaka den 23:e igen. Ska bli grymt roligt! Var där förra året men då var det högsommar. Ska bli kul att få uppleva denna vackra stad en gång till.

 

Annars har väl dagarna rullat på... trist göteborgs-höst-väder. Hade det varit ca 10-12 grader varmare hade vi haft massa snö.. istället ligger gräsmattan dränkt i regnvatten. Ska väl inte klaga.. Det är ju bara en anledning till att resa mer :) Efter Prag lutar det åt Kina. Bejing är det som gäller :) Kanske att en mindre europa-resa hinns med också. Efter att ha sett den underbara filmen "Up" (se den!) inser man att världen är full av möjligheter och man ska släppa sitt tunnelseende och gå lite mer på känsla. Om man inte upptäcker världen nu - när ska man då hinna med?

 

Apropå film så gick vi på bio häromkvällen på 2012. En film som måste ses på bio! Satt dessutom långt fram (andra raden) i mitten vilket gör att man lättare lever sig in i filmen och hänger med i alla häftiga effekter som om man var en bland huvudpersonerna i filmen.

 


Nämnde jag att... ?

Nä, jag tror inte jag gjorde det faktiskt... Att jag har haft en husmus i skafferiet..? Jo - det är helt sant! Och jag tycker inte att det är ett dugg roligt med sånna husdjur. Usch blä och fy. Den stackars lille musen måste ha varit kall och hungring och tyckde då att skafferiet var en perfekt plats. Där fanns massa gott. Så mitt i natten tog han sig in via ventilationen och bet sig igenom skyddsnätet samt frigolitväggen, ut genom den smala öppningen mellan ventilationen och locket. Där fann lill musen sitt paradis! - trodde den. Det fanns tyvärr inte så mycket ätbart.. mest kaffefilter och hårda bönor... Han borde ha siktat på övre hyllan där alla kakor och kex finns :)

Nu är det dock lite för sent för nu är hålet igenspikat och igenlimmat för gott och ingen mys har synts till sedan dess. Mission accomplished. :)

http://collectio.files.wordpress.com/2008/05/mus1.jpg


Snorigt värre

Baksmällan följdes av en förkylning - tack för den... Och aktierna rasar. Hej hopp va livet leker....
inte.

Som tur är jag på bättringsvägen och jag slipper vara hemma själv med min förkylning. I söndagskväll kom Caro förbi och vi julpysslade :) Med julmusik i bakgrunden, peppakakor på bordet samt skumtomtar och tända ljus, är det svårt att tro att det fortfarande är november.




Jag ska iaf ta och proppa i mig massa alvedon, c-vitamintabletter och halstabletter för snart ska jag iväg in till stan och bowla! Det borde hjälpa - om inte annat så glömmer jag bort allt trist och tråkigt för en stund :) Sen blir det hem igen och dricka varmt té.


Park Lane

Det som skulle bli biokväll blev ändrat till att bli en julpysselkväll, trodde jag. Kan avslöja att kvällen inte blev speciellt lugn. Bjöd hem två vänner och duka fram icke-alkoholfria drinkar... In på Park Lane, högst upp på Avenyn som måste vara ett av Göteborgs finaste nattklubbar. En lång lyckad kväll. Trots ovissheten om att åldersgränsen var 25 år och att majoriteten på dansgolvet snittade 30+ så hade vi väldigt roligt :) House när det är som bäst och roliga människor.

Det är väl just dessa "roliga stunder" som man får erinra sig om när man sitter såhär på en sketen söndag .. bakis.

Life goes on, det är inte första gången och defenetivt inte sista som man sätter sig själv i den här situationen. :P

Bästa bakis-maten? :P


Aktier och skräck


Tänkte börja med att följa upp hur det gick med aktierna och fonderna som jag nu har investerat i. Det var jättespännande och roligt i början när jag köpte på mig massor och det redan efter några minuter fanns tendenser till uppgång. När det börjar gå ner är det inte lika roligt... Värdet bara sjunker och pengarna liksom bara försvinner. Tur att jag inte investerar miljoner iaf - då hade det varit mycket värre. Men det är så det funkar.. det går upp och ner. :)

Fredagen den trettonde november. Skräck var temat. Tog pendeltåget till Kungsbacka och för ovanlighetens skull så var det inte för skolans skull utan bara nöje. Tramsgänget stod på scenen och bjöd på teater, lite musik, dans och mycket humor! Riktigt duktigt gäng och en lyckad föreställning. :)

http://www.100procentparty.se/wp-content/2009/05/fredagen-den-13e_37883897.jpg


Den stora Avanza - dagen

Jag har fattat ett beslut. Jag ska börja handla med aktier! När vår ekonomi ser ut som den gör just nu anser många analytiker att det är guldläge att satsa. Så för några veckor sedan registrerade jag ett konto på Avanza Bank - där man direkt kan köpa aktier, fonder och warrents samt få information, analyser och siffror på allt som händer ute på marknaden.

Innan man börjar satsa pengar på börsen så är det ju bra om man läser in sig lite på de olika börsnoterade bolagen. Klickar man in sig på di.se hemsida så tappar man lätt bort sig själv bland alla diagram och tabeller. Jag körde därför en mjukstart. Gick på Avanzadagen som hölls igår kväll på Svenska Mässan och fick där en del matnyttig information i form av föreläsningar och debatter. Till och med självaste Gudrun Skyman var där och debatterade aktivt :)


Det en lång och informativ kväll. Idag ska jag läsa in mig lite på var man ska tjäna sina pengar - och imon ska handlas!

En trevlig mån, och en lång tis.

Trevligt att Jessica från Stockholm kommer såhär här på en snabbvisit. Vi tog en liten promenad i ruskiga Göteborg innan vi satte oss ner på Frank's Café. Vi pratade om dittan och dattan och kom in lite på lägenheten i Shlm.. För om allt går som det ska så är jag och Linn välkomna att bo i Jessis lägenhet. Efter att ha funderat lite så känns det ändå väldigt bra ifall det blev så. Även om läget inte är jätte centralt och lägenheten kan vara lite trång för två personer så är det skönt att det är just Jessica vi hyr av och allting vi behöver finns redan i lägenheten. Så det känns ju klappat och klart :)

När vi gick igenom Nordstan sen så såg vi att de börjar plocka fram julgranen.
Här ligger den fortfarande i delar på golvet :)

 

 


 

 

Det var en lång dag igår. På morgonen hoppade jag på pendeltåget till Kungsbacka för ett möte med min handledare. Vi skulle prata igenom min uppsats och lite om labben samt gå igenom det som ska komma på mitt sista prov. Det var nog första gången jag fick höra en lärare säga att en uppsats är jättebra - så bra att hon inte hade några invändningar alls - bara några ynka formuleringsfel och stavfel här och var. Annars låg det över de givna kraven för Na B - roligt ! :)

 

Efter så positiva ord så studsade jag tillbaka till kunsbackas station. Fick iofs vänta en halvtimme på nästa pendel och passade på och köpa en vaniljbulle me kaffe :) Mums!

 

Därefter hemma en sväng. Hann käka middag och satte Darling på att göra Bran Muffins (den nyttigare och mättsammare versionen). Kl 17.00 var jag åter i stan. Närmare bestämt på prövningsenheten för att göra Filosofi. (Som för övrigt är en väldigt abstrakt kurs att göra prov i... ) Pennan glödde i nästan fyra timmar. Provet var svårt.. resultatet får jag nu i dagarna. Och jag är verkligen nervös (!) Hoppas för allt i världen att jag inte behöber göra om det.


Wey!

Trevlig helg !
Ja, det var ju faktiskt det förra veckan. Sanna fyllde år och fixade ihop en massa glada vänner till en härlig välskrattande hemmafest. Sannas och Martins lägenhet är stor för att vara en etta - men oj så mycket folk där rymdes! Kuligt :)

Snart är det avfärd till stan - fika med Linnsan och Jessi som är på snabbvisit i Göteborg. Ska bara plocka undan alla använda te-koppar (det blir lätt många av dem såhär i plugg tider.. ) och sen springa ner till bussen.


12 Angry men

Såg förresten den här utsökta filmen igår kväll. Måste ses - med fullaste uppmärksamhet. Den räknas till klassikerna och är svart vit. Väldigt simpel film egentligen.. där huvudpersonerna befinner sig i ett och samma rum (juryrummet) i nästan hela filmen. Där diskuterar dem, argumenterar, tjafsar och är arga. Medlemmarna har olika bakgrund och olika värderingar vilket gör diskussionerna extra vassa och allt som oftast resulterar det i personangrepp. Klyftiga dialoger och i helhet en tankvärd film.

Se den. :)

http://theinvisibleagent.files.wordpress.com/2009/03/12-angry-men.jpg

Sånt man har på fötterna

Jag har verkligen letat. Överallt, i varenda skoaffär som jag har gått förbi. Ingen har "mina" skor. Har till och med åkt till Kungsbacka för att leta! Eller nja... men jag har iaf letat där också..

Samtidigt har de dykt upp på andras fötter.. inte precis dem som jag vill ha, men liknande. Tyvärr är jag för feg för att gå fram och fråga var personen köpt dem - men jag kanske borde? Det skadar ju inte. I värsta fall får jag köpa dem utomlands :) Prag snart - biljetterna är redan köpta. 300 kr tur och retur är helt otroligt billigt för flyg. Därför kan man kosta på sig ett lyxigare hotell och kanske ett par skor på det :) Yes. Då är min semester fullbordad.

Hepp, teet kallnar och plugget kallar.

Morsning!

Lab i Kungsbacka

Två kurser kvar att beta av. Ikväll ska jag åka upp till kungsbacka för och laborera med enzym (que es eso?) och efter det är det ett mindre prov kvar i samma kurs.

Filosfofiprov på tisdag nästa vecka.
När man är så här nära mållinjen så gäller det att inte snubbla... Vill bara ha allting klart och veta att jag säkert kommer in så att man kan börja ta tag i grejer inför Stockholm. Biljetterna dit är iaf bokade så vi kommer vara där under lucia. Ungefär samtidigt bör jag få första antagningsbeskedet.

Håller tummarna.

http://nagy.eu/wp/uploads/2007/10/20060828_smoke01.jpg

Några dagar i Djurhult

Helgen spenderades norr ut - hos Darlings föräldrar. Skönt att få åka dit och stanna några dagar och känna på lugnet ute i de djupa skogarna. Varjen hördes yla i nattens månsken, men då låg man minsann och snarkade högt :P

I sin helhet en skön helg - promenerade ner till sjön och tog med picknick i båten :) Solen sken i höstkylan. Bävern log och sov.




Fredag morgon...

Gick upp 8.45. Kan inte säga att jag flög upp ur sängen direkt. Huvudet värkte för mycket - kort sagt, bakis. Jag smällde i mig en stor frukost ändå och gick ut i friska luften för att det värsta skulle gå över. Får erkänna att jag hade lite dåligt samvete då jag hade lovat mig själv att vara på gymmet i stan efter kl 10. Detta var desvärre inte möjligt pga av den sista shotten som intogs på torsdagskvällen.. :)

Det blev fotorunda istället. Jag tar nog tillbaka det där med friska luften. Luften är nog inte så frisk ute bland kohagarna när jag tänker efter. Kossorna är iaf väldigt fina.


gräset är grönare på andra sidan :)




Bröllopsfotografen!

Var och såg den med Linnsan i torsdags - sett fram emot den länge eftersom Smala Sussie ligger oss varmt om hjärtat. En personlig favorit helt enkelt. Kan nog nästan varenda replik som ett resultat av ett mycket frekvent tittande... Har nog sett filmen ett tjugotal gånger! Och den är lika bra varje gång!

[Pölsa och Erik knuffar knuffar ner sin stulna polisbil nerför en brant backe]

- Men Pölsa.. du skulle ju styra ju... (!)
- (...) Fan.. jag har sån otur hela tiden


http://helahalsingland.se/polopoly_fs/1.1299473!image/107787024.jpg_gen/derivatives/468w/107787024.jpg

Bröllopsfotografen var rolig men mer allvarsam än smala sussie. Men väldigt speciell... Måste ses :)

Efter denna trevliga film fortsatte jag och Linnsan kvällen på Parken (Inte park-lane "parkan" utan nya "parken"). Där möttes vi upp med Caro, Johanna, Lill Emma och hennes Johan. Kvällen slutade sent för en torsdag - men det var en mycket lyckad kväll :)

RSS 2.0