För många bekymmer.. för många val?


En lång torsdag

Det är väl konstigt. Ett dygn har 24 timmar, en dag 12 timmar. Men ändå känns vissa dagar extra långa. Och vissa dagar väldigt korta. Ibland hinner man med hur mycket som helst på en och samma idag- och ibland tar dagen bara slut innan man har gjort något vettigt...

Eller så är man bara olika mycket effektiv :)

I torsdags hann jag med massor. Det blev effektivt pluggande - först på Statsbiblioteket, därefter i universitetsbibliotekens tysta läslokaler. Nackdelen med dessa tysta rum är att man får lite dåligt samvete av att småäta. Jag gillar ju att dricka en kopp te mellan styckena eller få lite extra energi av en klasa vindruvor - men det är knappt så att man vågar. Det är ju så himla tyst....

Måste säga att jag blir riktigt imponerad av alla stundenter som klarar av att sitta och nöta in all kunskap - timme efter timme. Bokhögen blir knappst mindre - snarare tvärt om!



Fick mycket gjort pluggmässigt. Därefter blev det kort fika med Darling. Efter en god Chokladcookie kände man sig plötsligt inte lika trött. Ökonen öppnades bara öppnades upp och man insåg var man befann sig. Mitt i ett shoppingparadis. (Det är väl egentligen nackdelen med att plugga i stan.. Åhh dessa frestelser). Det är svårt att hålla emot när skoaffärerna bara skriker efter en att bara titta lite åtminstone...

Det hela slutade med att jag fick giva hän för mina begär. Jag gick och provade vinterskor :) Denna vinter håller jag ögonen öppna för svarta eller mörkbruna nätta kängor med snörning.



Efter att ha dödat lite tid med mitt fönstershoppande var det dags att hoppa på vagnen mot Majorna. Där hade jag bestämt träff med en kär vän som jag inte hade träffat på alldeles för länge. Sanna teatermänniskor som vi är träffas vi på ett mycket kulturellt ställe. Kulturens hus invigdes denna afton och det innebar live-visor och poesikväll.



Det ljusnar...

Jo jag vet att vi går mot mörkare tider. Det känns i luften. Man knyter sjalen tätare mot halsen och värmer händerna i jackfickorna. Det ska bli lite skönt med höst efter all hetta vi stod ut med i sommar.

Igår var en spänd dag. Väntade på att telefonen skulle ringa - läraren som bedömde mitt prov jag skrev i måndags.. Han ringde omkring 10.00 - så jag behövde iaf inte gå och oroa mig hela dagen :) Han började samtalet med några oroande ord men innan vi lade på luren så hade han ändå sagt det jag väntade på att få höra. Grattis till ditt mvg.

Efter det beskedet studsade jag avenyn upp, påväg mot Statsbiblioteket. Tänk vad ett litet telefonsamtal kan göra. Plötsligt är man på mycket bättre humör och motivationen ökar. Det blev effektiva studier i några timmar. Därefter hemåt igen - några timmars plugg på Tuve bibliotek - hem igen - och några timmar till innan läggdags.


Darling tittade förbi och tog med fika - godis, frukt och en hel termos kaffe!

Snart ska jag cykla bort till Hisingens bibliotek för att få studiero och förhoppningsvis lite mer gjort. Därefter möte med en lärare i Kungsbacka för att komma igång med två nya kurser. Och kanske att det hinns med ett träningspass ikväll :)



En sak till - Jag sitter på bussen och vad ser jag?
En babyblå gammal skruttig golf med gula och rosa ifyllda blommar (tänk flowerpower) som står vid rödljusen. Inte nog med det - bilen har spinners... Jag vet inte hur det är med er. Men jag kan inte hjälpa att det rycker i mungiporna när en sån egenartad bil dyker upp. :)

Ge aldrig upp i en uppförsbacke!

Det är då man ska pumpa ut den sista energin man har för att komma upp - därefter belöningen, känna fartvinden i håret när du studsar ner för nedförsbacken :)

Det är skönt att vara ute och springa lite, rensa tankarna och bara ge allt i 45 minuter. I eftermiddag har jag ett viktigt prov. Ett av de prov som blir avgörande för om jag kommer in i Stockholm eller inte. Jag är väl förberedd. Det kommer att gå bra. Ska inte plugga mer nu för risken är stor att det blir för tjatigt.

Ska bara ta det lugnt. Luta mig tillbaka. Kanske dra några låtar på gitarren och tänka på något annat.




Ställer väckarklockan på 05.15

Har planerat att gå upp så tidigt som möjligt för att se soluppgången spegla sig i havet. Vi ska till Sillvik. Och vi har fiskeutrustningen nedpackad, tillsammans med en termos varm choklad och mackor.


Till en början händer inte så mycket. Jag leker istället med kameran. Sedan tar jag tag i fiskespöt igen.










Mitt första napp: En krabba! (Dum som han är tar tag i kroken med högerklon och fastnar..)



Mitt andra napp: Förutom massa tång (det känns som att jag fick upp all tång som fanns i vattnet och la upp det på land istället) fick jag även ett stort ostron. När kroken fastnade i tången satt där även ett ostron. Medan jag kämpade med att få loss kroken så sög sig ostronet fast i kroken. Napp igen! :)




Det där med att fiska efter fisk.. hmm.. mjo... jag får träna på det helt enkelt. Än så länge så låter jag de erfarna fiskarna göra jobbet så kan jag fiska upp annat från det stora blå.



Lördagskvällen avslutades på Lilla Linné i mycket gott sällskap, med mycket gott vin :)




Bra dag - bra fredag (:

Ju fler språk man behärskar - desto mindre behöver man tiga i oförståelse


Det är roligt att ha min kära mormor på besök. Även om det märks att hon har blivit mycket äldre med åren - inte alls lika pigg. Då får man träna lite hemspråk också vilket kan vara nyttigt. Mormor är alltid mormor och för mig representerar det bardomen. Långa sommarlov på landet, kattungar och gula fjuniga kycklingar som säger "pip pip pipipipipip" och tror att dem kan flyga fast de inte har en enda fjäder på kroppen.. :P


Ännu en skön dag i solen. Tog en cykeltur i området. Köpte konsertbiljetterna till Milow om en månad (är övertygad om att det blir en grym konsert!). Sedan råkade vi stanna till på Minigolfbanan... Det blev en spännande duell med en segrare - dock ej jag - men med en stor glass i handen efteråt kan man inte vara en dålig förlorare :)



I'm hanging on a thread that's bound to drop...

"... and when it hurts the most
I'll push a little more
I'm back where I started at
You know I'm a little lost"
Idag är det torsdag. Prov på måndag. Men jag känner redan att jag kan allt - för pessimistisk i min planering kanske. Det blir iaf Psykologi och det ska bli skönt att få det överstökat. Ingen mer läsning om knäppa teorier om livet, drömtydning, förälskelse till föräldrarna, kriser och depressioner.

Jag vill jag vill!

Tennis idag igen!

Funderar seriöst på att köpa en sån där sensor till ipoden som som stoppar innanför skosulan på nike-skon för att synka löpningen med musiken. Det inkluderar stegräknare, löpsträcka, kaloriförbränning, tid, hastighet osv. Dessutom sammanställs allt i diagram när man kopplar in ipoden till datorn. Snacka om ökad motivation med en sån uppfinning :)

Så länge inte kurvan går nedåt vill säga... men det borde den ju inte göra... humm....



Game set match

Fin sensommardag igår också!
Därför passade jag på att spela lite tennis när solen brände som mest. Får se till att träna så mycket som möjligt utomhus medan vädret fortfarande tillåter det. Rätt som det är blir det vinter och kallt och då blir det besvärligare att ta tag i träningen.
På kvällen sedan så tog jag och Linn en liten sväng till Mattias lägenhet. Medan Linn städade - så lekte jag med hamstern :)

Och så kom sommaren igen (:

Det känns skönt att hösten tar tid på sig innan den kommer. Då hinner man kanske också fylla på i höstgarderoben. Försöker njuta av den sköna solen så mycket det går. Igår var amerikanskan från Santa Barbara, Julia här på besök igen. Då blev det lite guidad tur i staden Göteborg.
Mormor är också här på besök - mysigt att ha henne här för då återuppväcks många barndomsminnen.
Förmiddagen har varit ganska lugn. Ganska mycket plugg, en promenad med mormor i "mormorfart" och sedan mer plugg i solen.

Efter 2 månaders resande...

Det skapar grova kontraster när man kommer hem -
När man börjar grubbla över det, så märker man hur kontrasterna är från när man var barn tills idag.
Jag minns den lekfulla tiden som en glad period
Fina färger - massa spännande saker att göra
.. Nu har de till och med plockat bort den gamla lekplatsen. Slitit upp den ur marken.
Det är kallt.. och trist...
och sönderfallet...
Just nu är allt fortfarande ovisst, vad som kommer att hända de närmaste månaderna och vilka förändringar som kommer att ske. Det får helt enkelt framtiden avgöra. Men fram tills dess kan man ju leka med de dystra filter-effekterna i Photoshop :)

Hela resan på kartan :)


Mexiko City - en stor stad med 40 miljoner

Mexico City är en enorm stad - här vill man inte gärna försvinna.
Därför är det bra att så snart man anländer, börja lokalisera sig själv med hjälp av en turistkarta.
I denna storstad hade vi bara ett mål - Shopping :D
Därför var det bara till att hoppa in i taxin och fara - mot shoppingcentret!
Man får se en hel del när man inte åker tunnelbanan - bubbla-taxi var en vanlig syn
Även polis/militär med farliga vapen ...
Jag skulle ju vara rädd om jag var killen som satt på trottoarkanten...
Im in Paradise!
Här fanns inte bara kläder, även godis och annat gott :)
... hundvalpar...
skooor !
Påväg hem i taxin - baksätet fullproppat med shoppingkassar. Weho!
Tur att iaf hälften var darlings :)
Någon hundvalp blev det för övrigt inte..
Hopp.. då var det bara att flyga hem sen.. :(
Två-tre dagars shopping i Mexiko och sedan en lång flygtur hem.
Vi hann med mycket på 2 månader ändå.
Och fler resor kommer det att bli.

Puerto Escondido - nappar bra

Tidig morgon nästa dag i Puerto Escondido. Vi sitter på en båt och gör oss redo för att få stora fiskar på kroken.
I början ser det inte så ljust ut, andra fiskegubbar runt omkring har inte fått napp....
Här är vårt fisketeam :)
Max får upp det här charmtrollet, efter att ha stått och kämpat med den i 15-20 minuter, på vanligt fiskespö.
Jag fick upp den här lille fulingen. Rekordstor på min lista :)
Det var också den som vi åt upp på restaurangen 2 minuter bort.
Färsk och god :)
Det var en lyckad fisketur
Max fisk var dock lite större än den jag fånga...
:)

Puerto Escondido - Surfingstället

Puerto escondido är en mysig liten turiststad. Men konstigt nog så fanns här inte så många turister från Europa utan snarare turister från andra städer runt omkring i Mexiko. När vi dumpade packningen på hostelet så skyndade vi bort till stan för att få i oss lite käk. Åter igen prövar vi på det mexikanska köket - gatuköket. De säljer tortillas på torget för 5 spänn styck. Alltså - du äter dig mätt och belåten för 20-30 spänn inklusive kall dricka :)
Vi hyrde så klart en moppe för att se mer av området
Såhär ser huvudgatan ut :)
Samma dag vi åkte hem ösregnade det så att det blev världens översvämningar... Aj aj aj
Upp på moppen - drog ut på motorvägen. Stannade till i en liten by 20 min från Puerto och hittar där en liten bar mitt ute i djungeln. De serverade inte bara färska kokosnötter utan de hade även Corona :)
Sedan skulle vi på krokodiljakt, vi trodde att vi skulle hitta dem i sjön - men istället visade det sig att det var ett naturreservat vi letade efter. Och mycket riktigt fanns där krokodiler - stora och små.
Kvällen spenderades på playan - galopp i solnedgången :)

Oaxaca

Tidig morgon var vi framme i "marknadsstaden" Oaxaca
Naturen är fin - men det är mest fokus på statslivet - pulsen och dofterna
På ett av de stora torgen pustar vi ut, äter en ordentlig frukost och laddar batterierna för nu är det dags för stadsvandring igen!
Vi går genom torget för att leta upp den närmaste marknaden.
Man hittar allt: Allt från läderväskor till frukt, till kött och fisk, frukt och grönt, kläder och bröd, porslin osv.. listan kan göras mycket mycket lång. :)
Det bor mycket folk i denna stad - trafiken är tät
Men lugnet finner man om man går till rätt ställen. De har flera gator och torg som är helt frånskilda all stadstrafik vilket är väldigt skönt. Här är det mer fokus på mexikanska små affärer, caféer, barer och bagerier. Ovan på bilden, en vacker kyrka.
... som sagt, på marknaden hittar man allt. Till och med ätbara gräshoppor i olika storlekar :)
En mysgubbe som gärna ville vara med på bild :)

Tillbaka till Mexiko - både buss och båt !

Man blir rastlös av att vara på samma ställe för länge. "Det finns mer att upptäcka alldeles runt kroken!" Därför hoppade vi på bussen på nytt. Vi säger hej då till mysiga Guatemala och kör till södra mexiko där marknaderna är stora och många och surfingen vid kusten en stor sport.
Vi åker tidig, kl 05.00 blir vi upphämtade med den lilla bussen.
Det är ingen lyxbuss direkt, och vägarna är inte heller de bästa. Men människorna är glada och musiken som spelas på radion är bra. Man får på bästa sätt fördröja tiden - helst genom att sova - för att inte vara för trött när man kommer fram.
Såhär ser gränsen ut när vi lämnar landet Guatemala. En ny stämpel i passet. Som ni ser är det inte riktigt som hemma... Och som allt annat är det bara till att anpassa sig :)
Efter att alla har fått stämpel i passet samlas vi vid bussen för att få skjuts över ingenmansland till Mexiko.
Bussen är inte stor - vilket är ganska skönt - då blir det iaf inte lika mycket väntan.
På en sån här liten motorbåt åker vi över gränsen. Ja, det stämmer :)
Gränsen är i själva verket floden, och vi åker ca 30-45 min för att stiga av på andra sidan och få stämpel in till Mexiko igen.
Vilket land är finast är finast?
Åt höger - Guatemala
Åt vänster - Mexiko
:)

Proxima parada - Guatemala

Satte oss på bussen för att fara -
även denna gång en lång resa... Det här var en typisk syn när vi åkte förbi de små byarna utanför städerna.
Väl framme -
Upptäcktsfärd! Denna gång maya-indianerna i norra Guatemala. Alltså mer häftiga tempel och ruiner. Dock är detta rike beläget mitt i djungeln. Det är numera också omgivet av en naturpark - här ser vi krokodildammen. :)
...
Mäktigt att man har byggt ett imperium mitt i djungeln... Det fanns nog ett trettiotal pyramider som den här.
Några av dessa kunde man klättra upp på, som man kan skymta av bilden är det väääldigt brant. Så det är ingen höjdare - om man är höjdrädd.
En mysig restaurang väntade när vi var tillbaka i staden Flores, Guatemala.
Vi sitter på en brygga i en stillsam omgivning.
Bakom oss kan drar det förbi en och annan taxi-båt.

Belize!


Från början hade vi bara planerat att se Hawaii, och västra USA.. istället blev det södra USA, Mexikos största ö och hela Yucatanhalvön. Vi stannade inte där. Vi tittade ständigt på kartan, frågade runt folk - vart vi ska åka härnäst. Vi ville inte planera för mycket. Det enda som var ett hinder var slutdatumet på resan, då var vi tvungna att befinna oss på flygplatsen i Mexiko City.

Efter en del diskussioner så beslöt vi oss tillslut att besöka ett land till. Det blev vackra Belize.


Belize är alltså inget stort land. Det ligger mitt i smeten bland spansk-talande länder. I Belize talar man dock inte spanska utan engelska. Vad är det då för engelska? Humm.. mjoo man kan väl inte direkt kalla det amerikanska, inte heller brittisk engelska. Tänk dig "Jamaica-engelska" alltså sådan engelska som Bob Marley har. "Ya man freedom in paradise..".

Nu var vi iofs inte så mycket på fastlandet - vi blev tipsade om att åka ut på öarna, och specifikt en ö som heter Caye Caulker. Där är reggean stor. Bob Marley är stor och påvekar fortfarande hela deras livsstil. Unge som gamla har dreads och rastafari-stuket. Mössan, gångstilen, snacket - allt.


Deras måtto? Go slow.. :)



Det här var helt enkelt det perfekta stället för att ta det lite lugnt. Och trötta som vi var så tog vi det verkligen lugnt. Ön är inte stor, man ser hela ön på två tre timmar skulle jag tro. Den är också långsmal så man ser över till andra sidan, det handlar bara om några meter.

Hur som helst så förstår jag varför man kallar det här stället "Freedom in Paradise" för det är verkligen vackert. Stämningen är avslappnad och alla är väldigt trevliga och öppna med varandra. Man skrattar. Man umgås. Man fiskar fisk och tar det lugnt på stranden. Man ligger och göttar sig i hängmattan och njuter av livet.

Här tog vi båten till ön - 45 min från fastlandet och Belize City

Perfekt ställe att koppla av på, efter att ha åkt buss i dygn..
- Ja, det var värt det :)

Här går alla barfota. Jag med :)

Så här ser en av huvudgatorna ut - inga bilar, ingen asfalt.
Man slipper buller och stök. Hör bara havet och reggae-dunket.

Jag fick en färsk kokosnöt av "The Coconut man" :)

Tillslut blev det aktiviteter iaf. Vi snorklade med de stora fiskarna. Här är hajarna.
Precis innan vi ska hoppa i :)

Fina sköldpaddor :)

Och vi såg en enorm sjöko !

Mérida - Fin stad men grottorna är häftiga :)

Staden är fin men tyvärr är det inte den bästa staden för att gå runt och bara njuta - all trafik går rakt genom stan och med den kommer allt buller och alla avgaser. Dessutom är trottoarerna väldigt smala, så man kan aldrig gå två och två - ifall det kommer möte...

Vi såg lite av stan. Sen åkte vi på upptäcktsfärd till underjordiska grottor. Då skulle man först få åka buss 45 minuter. För att sedan byta till en cykel-taxi (tuk-tuk taxi), för att därefter byta till häst och vagn. På annat sätt är det omöjligt att ta sig dit!

Trånga gator.. men färgglada hus

Tog bussen till grottorna - små hus längst vägen..

Häst och vagn :)
Små barn

Uppe i taket på grottan

Det går en smal trappa ner till grottan

Blått djupt, svalt, vatten.

Chitzen Itza - Mayafolkets stad

Från Cancún tog vi bussen direkt till en av de största fyndplatserna för Maya-folkets pyramider
600-900 e Kr
Vi fick en egen guide som var väldigt duktig..
han pekade på allt som var av intresse.
Här är en "öppen grotta" där man offrade både människor och djur till gudarna
Ormen har en stark symbol för mayafolket
Efter den långa utflykten ville vi bara ta en dusch och slagga i sängen. Men först käk! Här äter vi korv med bröd :)
Mycket trevligt hostel för övrigt. Vi träffade våra slovenska vänner åter igen.
Varje kväll uppträdde en mycket begåvad mexikan med gitarrspel och sång - klassisk mexikansk musik - live :) Riktigt mysigt att lyssna på.
Som om det inte var nog med det så fick vi även gratis salsa-lektioner! Vad mer kan man önska sig :D

Cancún - fastlandet igen

Jag förstår inte hur vi lyckas. Man försöker planera varje avfärd någorlunda så att man slipper stressa och tänka att man missar flyget/bussen/båten osv. Den här gången hade vi ändå gott om marginal, trodde vi... Ändå springer de sista minuterna före avfärd som galna iväg, mitt framför näsan på oss. Nåväl . Hittills har vi iaf inte missat något viktigt färdmedel. Och vi han med färjan tillbaka.

Vi känner spontant att det är dags att leva ännu lite mer ekonomiskt. Boendet är iofs billigt och maten likaså. Därför bestämde vi oss för att minska på taxikostnader och andra dyra åkturer. Vi tog därför den stora, långsammare och lite billigare färjan över till Cancún. Från hamnen tog vi inte första bästa taxi utan gick en bit för att hojta till oss en längst vägen - priserna är alltid dyrare vid hamnar, flygplatser osv.

Vi gick och gick. Stegen kändes tunga i hettan och dessutom med en välfylld 60 Liters ryggsäck på ryggen. Men så lätt ger vi inte upp.. vi fortsätter en bit till. Här syns dock ingen taxi till så... vi vandrar vidare. Tillslut stannar en bil. Dock inte en taxi utan en vanlig personbil. I bilen sitter en gammal gubbe - det här är min farfar säger den unge killen bredvid den skrynklige mannen. Vill ni ha skjuts nånstans? Det ser lite tungt ut för er.

Farfarn ser snäll ut och lillgrabben likaså. Så vi chansar - dessutom kände vi igen dem, de hade åkt med samma båt som oss. Det hela slutar med att vi får stanna hos lillgrabben i hans två-rums studentlägenhet och blir dessutom bjudna på middag :) (Kyckling direkt från grillen!)

På kvällen sedan så hänger vi med lillgrabben och hans kompis som gladerligen visar oss runt i stan. :) Det är väl roligt att det finns så fina människor! :D

Här: Hemma hos studenten

Ute på stan

Tidig morgon (kl 04.00) på buss-stationen
Vi sov inte hos honom många timmar då vi ville ta bussen tidigt dan därpå. Därför fick vi gå upp sådär strax efter kl 3 på morgonen för att ta oss till terminalen. Där hoppade vi på bussen till nästa stad... en stad med härtiga mayaruiner.

Isla de Mujeres - Kvinnornas ö

Det sägs att conquistadorerna lämnade sina kvinnor på denna lika ö medans de rövade i närliggande länder. Detta för att hålla sina kvinnor säkra från fiender.
Vi tog iaf båten ut till denna idyll. Vattnet är turkost och vinden fläktar skönt i hettan.
På båtresan får vi lyssna på klassisk mexikansk musik när den är som bäst :)
Likaså här hyrde vi en moppe och tog oss runt den lilla ön.
Stannade till på den Nordligaste toppen och kollar in utsikten tillsammans med leguanerna..
Tar ett dopp i det klarblåa vattnet
"Sol" är den lokala varianten på Corona, våran favorit. Guacamole och nachos är inte heller fel.
Isla de Mujeres är en väldigt relativt liten ö. Man ser hela ön på en 2-3 timmars rundtur på moppen.
Efter en tuff natt på ett hostel dorm gick vi upp tidigt för att åka på en snorklingstur.
Turen var kanske inte den bästa i sin klass.. men det var roligt ändå :)
Här stannade vi till efter att ha sett delfiner - sedan hajar - och här tillagades
färsk fisk - raka vägen från havet, via grillen, ner på tallriken. Mums :)

Cenotes i Tulum

Tidig morgon på vårt hostel. Maxan har stekt ägg som vi äter på mackan och jag har gjort fruktsallad på exotiska färska frukter. Det är viktigt att ladda upp ordentligt för vi ska på utflykt till sk Cenotes vilket är underjordiska kalla grottor.
En av de större fördelarna på backpacking hostels, delat kök :)
Ett trevligt par från Slovenien som också ville snorkla i grottor -
här åker vi häst och vagn genom djungeln.
Utrustningen är fixad - bara att hoppa i. Svalt och skönt här nere och inga mygg
Det lever små och stora fiskar trots mörkret - vissa arter är helt blinda
En riktigt häftig upplevelse!
Kom dock hem med massa nya myggbett... och helt matt. Därför spenderades resten av dagen i hängmattan.
På kvällen gick vi ut och åt till toner av "Pantaaa meeera". Alltså livemusik när den är som bäst. Gubben tar med sig guran och sätter sig och lirar.

Tulum !

Ni känner igen känslan av att promenera omkring i kyliga Göteborg. Det är skönt till en början men sen vill man in i ett mysigt café och dricka någonting varmt - eller gå hem och lägga sig under en varm filt och ta på sig raggsockarna. Det är samma sak i Mexiko! (Men tvärt om...) Här är det så varmt att det är svårt att stå ut. Därför drar man sig in i matbutiker, buss-stationer och bensinmacker - "Åh vad sköööönt det är med AC !! "
Det var därför en lättnad att äntligen sitta på bussen efter att ha gått i centrum i ca 10 min med en stor och tung ryggsäck på ryggen.
Efter några få timmars bussfärd var vi framme i vackra Tulum.
Boendet var väl kanske inte det bästa.. men det var helt klart prisvärt.. ni får snart se varför...
Ett litet blått rum - utan badrum - enbart en säng
Tog en taxi ner till playan ... :)
På kvällen sedan så åt vi på ett gatukök. Hungern gjorde att vi inte funderade så mycket på just vad vi åt - det gick ner ändå. Och som bilden visar - så överlevde vi
Sen var det läggdags - upp tidigt imorgon för då blir det grott-snorkling på schemat !

Playa del Carmen

Två härliga dagar nådde sitt slut. Vi packade ihop ryggsäckarna och på kvällen tog vi båten över till fastlandet och "Playa del Carmen". Mexikanerna själva beskriver denna lilla stad som en turistort och jag har inga invändningar mot detta. Ändå behåller Playa del Carmen sin charm. Kvällen då vi anlände var ljummen och vi slussades snabbt in i ett mysigt hostel nära huvudgatan. Det var inte det mest hygieniska stället men så länge det finns en säng och rinnande vatten så ska man inte klaga. Playa del Carmen har mycket att erbjuda sina turister. Förutom de vackra stränderna, har de all sin kultur samlad på shoppinggatan. Där ljuder de mexikanska rytmerna som blandas ut med spännande lukter från restauranger etc.
Jag tvättar händerna med våtservetter i vårt hemtrevliga rum
Redan dagen därpå fortsatte vi vår resa. Tog bussen tidigt till det omtalade Tulum.

Isla De Cozumel

Vi känner oss nöjda med road-trippen i staterna och blickar framåt mot Mexiko. Det känns nytt och spännande och det bästa av allt - vi kommer att få se kusten igen. Bara det är guld värt. Samma dag som vi funderar över hur vi ska lyckas sälja bilen, om vi ska ta bussen eller flyget, så dyker det upp ett kanonerbjudande. Det finns ett flyg från San Antonio som lyfter om 3 timmar. Det tar vi! Tiden är knapp. Vi hinner packa om, dumpa en hel del packning och mat hos Lisa innan hon skjutsar oss till flygplatsen.
Tyvärr blir inte flygresan så smidig som vi hade hoppats på. Vi tvingas mellanlanda i Atlanta där det är 14 timmar tills avfärd... Perfekt läge att ta in på ett motel i närheten och sova ut ordentligt för att vara pigga när vi kommer fram i Mexiko. Det visar sig också att det är en ö vi ska till, inte till fastlandet som vi trodde från början. :)
Ön heter "Isla De Cozumel" och är Mexikos största ö. Och vacker är den också. Det första vi gör är att försöka vänja oss vid den nya valutan. Räkna ut hur mycket vi får för 100 Mexikanska Pesos. Det visar sig att det inte var så billigt som vi trodde... Vi har alltså hamnat på Mexikos dyraste ställe. Och en av större anledningarna till att vi flög hit tidigare än planerat var just för att spara lite pengar då utgifterna drog iväg med allt som var "The Big Island Hawaii" och Smyckesaffären i San Fransisco...
Första dagen tar vi det lugnt och njuter av de vackra vyerna. Vi älskar redan Mexico! Spanska tar emot lite i början men börjar snart flyta på lite bättre.
Coronan var inte lika billig som vi hade hoppats på... Men utsikten var det inget fel på :)
Vad sägs om ett litet kvällsdopp...
Andra dagen var vi fullt beslutsamma om att utforska ön till fullo. Därför hyrde vi en liten vespa för att ta oss runt både snabbare och enklare. Givetvis ingick snorklingsutrustning och fula hjälmar i avgiften.
Här fick vi för övrigt punktering...
Snorkling!

RSS 2.0