Trekking in the mountains !

Denna dag gjorde vi oss klara för en tidig avfärd för att utforska naturen på Hawaii. Det blev en två timmars-vandring uppåt på en höjd av 600 meter. Luftfuktigheten kommer man inne ifrån så lätt.. det var först på de högre höjderna som luften blev friskare och kallare. Då var vi nästan i höjd med molnen. Några minuter senare kändes det som att det börja regna.. samtidigt insåg vi att vi faktiskt gick inuti molnen. Väl uppe på toppen såg vi inte lika mycket då molnen var precis under oss. Därmed var vi klara med vandringen uppåt. Vi tog en kort paus och fyllde på engergiförrådet för att sedan vandra den långa vägen tillbaka igen :) 








Brände en del kalorier den dagen. Därför var det inte mer än rätt att äta en ordentlig kvällsmiddag. Jag och M ordnade ett smakprov på vad man brukar hitta på midsommarbordet.

Mätta och belåtna kunde vi gå till sängs med gott samvete efter den långa dagens kraftansträngningar. 

Mera bad.. och ett smakprov på shoppingen

En stor fördel med att vara här på Hawaii är att man aldrig behöver välja kläder efter veckans väder... Detta för att de har samma väder varje dag, varje vecka, varje månad. Med samma väder menar jag ständigt solsken. Andra dagen här börjar man så smått snappa upp människornas livsstil här. Uppfattningen jag har fått är att de är väldigt lugna, vänliga och tar dagen som den kommer. Somliga skulle väl kalla det "surfingstilen". Och för att späda på det ytterligare så kan jag ju meddela att, groft gissat, 80 procent av männen går runt i surfshorts och en slapp t.shirt eller hawaii skjorta. (Till dessa räknas både små barn men också 70 åriga gubbar). :) 

Hawaii ÄR surfing. Jag tror inte det finns någon familj som inte har en body board eller surfingbräda hemma. Stranden är smockad med sådana. 
Vår andra dag åkte hela familjen till en annan, lite större strand. Vågorna var tyvärr lite små för att kunna surfa denna dag.. så  vi får skjuta upp det ytterligare. Vi spendarade några timmar på stranden, paddlade bland annat vattenkajak.


  

Efter stranden åkte vi in till en köpcenter för att se hur hawaii låg till på mode-fronten.




Första dagen på Oaho - Hawaii

Såsom den oerfarne turisten skulle göra - spenderar också vi våran första dag på stranden. Dock väl medvetna om att solen bränner på extra mycket på den här sidan av klotet och därför är det solskyddsfaktor 50 som gäller, utan undantag. Vi åkte tillsammans med halva familjen, mamma Christine och de tre yngsta barnen. 

Väl framme, såg vi en del surfare. Vågorna var dock inte så stora och vi hade bara en body board att träna på. Därför blev det mest lek med barnen. Stränderna är väldigt vackra. Vi var på en mindre strand med vanlig vit sand. 

Senare på kvällen följde vi med familjen till kyrkan. Till en början trodde jag att det skulle vara en stel och tråkig atmosfär i en kall kyrka så som vi är vana. Men riktigt så var det inte. Det här kändes mer som en kvällskonsert där man hela tiden stod upp och klappade händerna i takt. Man bjuder in varandra till samhörigheten och är allt annat än stela och tråkiga. Kort och gott - en mycket trevlig upplevelse :)Men tydligen finns det även stränder med svart sand - lavasand. 

  

En lång flygresa..

Det var onsdag kväll. Vi skulle ta planet kl 7 på torsdagsmorgonen och behövde därför åka hemifrån omkring 4 på morgonen. Vi hade massor kvar att packa och beslöt oss således för att strunta i att gå och lägga oss. Effekten blev trötthet, för min del övertrötthet som iofs bara var roligt :) 

29 timmars flygresa från gbg till honolulu, varav 25 av dessa var uppe i luften. 12 timmars tidsomställning. Jetleg blev ett faktum. Flygresan gick bra. Stundvis gick det väldigt segt. Så det är bra om man kan roa sig själv - eller bara sova :P Vi mellanlandade först i London och därefter i Los Angeles. 

Familjen Stone, som vi bor hos, hämtade upp uss på flygplatsen i Honolulu. Det var skönt att änligen komma fram. Redan de första andetagen ute i den friska luften utanför flygplatsen vittnade om vilket klimat vi hade landat i. Luftfuktigheten är hög här - det kändes nästan som att kliva in i en ångbastu, klockan var ca 21 och det var en ljummen kväll. 


Utsikten över Los Angeles.. 

   



Kajakpaddlande på havet

Har nästan glömt bort hur skönt det är med sommarlov. Stundvis är det ju kul att plugga eftersom man kan planera dagarna precis hur man vill men fortfarande känner man sig aldrig helt fri eller helt ledig. Det spelar ingen roll att det är helg eller fredagskväll - man vet att man alltid har plugg att göra. Sommarlovet är egentligen det enda riktiga lovet där man kan slappna av ordentligt. 

I måndags åkte jag och darling på en liten utfykt. Vi spände fast kajakerna uppe på bilen och for iväg till Orust. Det blev en hel del paddling och avkoppling. Senare på måndagskvällen lade vi upp kajakerna på strandkanten och reste det lilla tältet på en liten gräsplätt. Vi grillade massa god mat och maschmallows. Helt slut efter all paddling och vandring på klipporna somnade vi till bokläsning och ljudet från vågorna slåendes mot strandkanten. 

   

Slutet är nära..

Jag är trött på att höra "tyvärr... ", "Jag beklagar" och "Vad tråkigt att höra.. " 

Önskar allt var klart så att vi bara kan dra iväg, utan ett bekymmer i världen. Om exakt en vecka sitter vi på planet på en 24-timmars flygresa till fjärran länder. 
Prioriterar fortfarande plugget högst. Och det verkar ju gå vägen med betygen. Sista uppgiften att avverka är idag - muntligt prov i Svenska B. Sedan är jag ÄNTLIGEN färdig. Har läst upp 1700 gymnasiepoäng på ca 9 månader. Känns helt overkligt. Har haft en del motgångar - vilket hör till. Det har varit riktigt emellanåt men har ändå lyckats komma runt det mesta. Det bästa är nog att jag trots denna pluggstress han med en lyckad resa till Franska Rivieran med Darling. 

Nu är det inte meningen att på något sätt försöka sammanfatta allting och göra det till en fin historia där allting gick vägen. Även om jag har presterat så mycket jag har kunnat är det fortfarande osäkert att jag kommer in i Göteborg till hösten. 
Jag får lägga i växeln och göra mitt bästa på min muntliga presentation - sista utflykten till Kungsbacka. Sedan har jag bara ett långt härligt sommarlov att se fram emot! 


lite kul att en sån här bild kommer upp när man söker på "usa" :P

Barn på nytt

7:e igår. Vilket betyder val till Europaparlamentet och jag var fast beslutsam om att gå och rösta. Vallokalen inne i Nordstan stängde sent så jag stressade inte utan lät min röst ligga kvar i handväskan så länge.
Åkte in omkring 16 för en fika med Caro som äntligen har återvänt till Sverige, och Lill Emma som även hon har flyttat tillbaka till Göteborg. 
Vi hade en del att prata om - efter att inte ha setts på alldeles för länge. 

Några timmar senare skiljdes vi åt. Jag mötte upp Linn och Jessica (som var på besök från Stockholm) och vi tog en lång promenad genom vackra Göteborg i den sköna kvällssolen. Upp längst hela Avenyn, bort till Linné för att avsluta i Slottsskogen. Det är någonting speciellt med Slottsskogen, mycket nostalgi. När vi såg djuren och lekplatsen blev man barn på nytt :) 

    
Jessica och Linn,     En älg,     Bambi


Häst







Tårta, bullar och en fisk

Det var en bitter fredag. På lördagen var jag lite gladare. Åkte bort en sväng för att få lite avkoppling. Det blev lite tröstätande på världens godaste marängtårta med Daim och färska jordgubbar. Gott :)

Morgonen därpå gick i samma fotspår; vi bestämde oss för att baka massa kanelbullar. Dessa tog vi senare med oss när vi åkte ut och fiska. 
Kan inte säga att det nappade, men ändå fick vi oss en fisk. 




Krasch



... En bild säger mer... 

Tuuut!

Tänk om man hade haft körkort.... 
Det hade verkligen varit ett plus, inte minst när man ska åka på road trip om två veckor och köra i ca 2 månader. 


På fredag gäller det....

Det har varit en hel del körning de senaste dagarna.
Andra saker på nyhetsfronten torde vara att vi köpte en videokamera till resan :) Nu ska man bara lära sig hur den lilla mojängen fungerar. Den är riktigt liten och väger ingenting. Vi är hel nöjda. Ikväll ska vi fixa sovsäckar och ett stormkök - bra att ha i bilen som övernattningsekipage. 

Vardagen rullar på som vanligt. Två "skolveckor" kvar vilket känns helt otroligt underbart! (förutsatt att jag får de betyg jag vill ha :P ) Har passat på att spela grustennis och basket medan dagarna fortfarande är varma och det inte regnar. Ett dopp i sjön samt ett i havet har till och med hunnits med. Det var faktiskt inte så kallt som man kunde tro i havet :)




Det bränner

Solen brände gött redan tidigt imorse. 
Frukosten avnjöts ute i trädgården men redan då kunde man inte sitta still pga av den påtagliga hettan. Det är precis det här man har väntat på. Efter frukost trampade jag iväg till körskolan. Idag var cykelturen extra skön. Det enda negativa sånna här dagar är att det är fler cyklister ute som man tyvärr måste ta hänsyn till... när man hellre vill swisha ner för backarna ^^

Väl hemma var det bara att sätta igång med studierna. Därför, ett snabbt ombyte till solvänligare klädsel: bikini :)
Sedan var det bara att sätta igång och plugga.

Har pluggat fram tills nu. Även om man inte får gjort fullt lika mycket ute i solen så är det värt det - mot att sitta inne. Men nu är det färdigpluggat på ett tag. Hör hur farsan matar grillen med ved vilket är ett trevligt inslag denna sommardag. Efter middagen blir det ett dopp i havet :)




RSS 2.0