Home, beautiful home

Nu har man gjort sig lite mer hemmastadd.

Jessica som har den fina lägenheten i Stockholms ytterkant, har verkligen gjort fint åt oss! Då känns det bara ännu roligare att flytta in.

De senaste dagarna har jag utforskat Sätra och Skärholmen och blivit positivt överraskad. Det är gångavstånd till Heron City och till Skärholmens köpcentrum, gym, samt massa stora matvarukedjor vilket är ett stort plus!

Har även kollat in universitetet och börjar få lite mera pelj på tunnelbanetrafiken :P
Kan inte påstå att jag har spenderat allt för mycket tid i centrum... har väl mest satsat på att ha näsan i kurslitteraturen.
Är det inte konstigt. Flera år har man kämpat för att ta sig in. Och vad får man? En hel hög med kurslitteratur! Och ett "varsågod, trevlig läsning... om några veckor är det tenta.."

Det gör inget. Det är väl lite det man vill ändå... Komma igång med plugget. Och jag har bestämt mig för att läsa termin ett och två samtidigt. Vilket betyder dubbelt så mycket kurslitteratur och stress - men jag blir klar ett halvår tidigare :)

http://ledigajobb.files.wordpress.com/2008/08/gamlastan_from_katarinahissen_stockholm_swe.jpg


Stockholm (:

Så var man inflyttad! Jag trivs redan i Sthlm och Sätra. Det kommer bli kanon. Imorgon kommer Linn - Wee :)
Nu ska jag sova - natti natti

Funkan och integrationen

Satt och kollade igenom gamla kalla fakta avsnitt på tv4.play. Hittade av en slump ett halvtimmes långt repotage om kära Funkan.


http://tv4play.se/aktualitet/kalla_fakta?videoId=1.995104


Får ofta höra av svenskar hur viktigt det är att "ta seden dit man kommer, lär dig språket". Jag är av samma uppfattning - tycker det är superviktigt! Så att vi slipper kulturkrockar och onödiga missförstånd.


Inslaget handlar om svenskar som flyttat till Fuengiroa, Costa del Sol (Även kallat "Funkan" eller "den svenska kolonin") De lever i sin försvenskade vardag i Spanien. Nära till den svenska affären "Tre kronor", den svenska pubben, svenska kaféer, restauranger, kollar på svenska kanaler och anlitar bara svenska företag. Och självklart går barnen på "Svenska skolan" !


Tycker det är extra roligt eftersom jag själv har gått på Svenska skolan i Funkan och vet precis vad dem menar.. inte ens rektorn kan göra sig förstådd på spanska efter att ha bott där i flera år. Lite komiskt. :)



Heja Funkan och Svenska Skolan i Spanien :D

Det var få som hade lust och integrera sig - det behövdes liksom inte...

 

Men jag vet minst fyra tjejer som sannerligen gjorde det!
Jag, Caro, Lill Emma och Bratten :P
Förlåt för de vidriga bilderna Caro!

 

Tror du har ett skrapsår på kinden.. varför har du det? ;D

 

¡Arríba!

 



the circle only has one side

Home again.
Inne i värmen.
Efter en låång promenad i kylan. Fast det var inte så kallt idag. Bara några få minusgrader. Skönt.

Solens strålar bländar.

På huvudet har jag en ful men varm mössa.

Lyssnar på the "Hitchhiker's guide to the galaxy". Rolig bok. :)






Stätta damm - tjock is med snö på

 

Nu ska jag återgå till mitt te.

:)


indulging duty-free-for-all


Verkar inte som att kylan kommer att avta de närmaste dagarna.

Ok så länge solen skiner.

För då kommer heller inte mitt vinter-fotograferande att avta.










































 




Nu förstår jag.
Låten handlar om en båt som sjönk 1987.
Milow - Herold of free enterprise

:)

 

 


Kalla mig sjåpig...

Jag vet inte vad det är. Jag stannar upp i mitt packande, ser mig om och plockar ihop mina grejer, gör mig redo för flytten. Det kan vara Coldplaylåten i bakgrunden, eller helt enkelt det faktum att jag den här gången flyttar på riktigt. Det är inte direkt så att jag vill bo kvar heller... Det är väl mest det faktum att flytta ifrån Göteborg. För hur man än vänder och vrider på det så finns det saker som håller en kvar.

Jag har ju flyttar förut, men då har det bara varit en lättnad att "slippa" Sverige och Göteborg och prova på något nytt. Men det är nu med ett tugnt hjärta som jag samlar ihop allting. För att välkomna ett nytt liv - långt bort från Darling. Och det är väl egentligen där skon klämmer.

Stockholm har allting jag behöver. Och det ska bli riktigt roligt att börja plugga jurist, bo i huvudstaden och dela lägenhet med Linnsan. Men jag kommer att sakna min andra hälft.




Böörrrrrrr!

Tidig morgon i Göteborg. Jag har packat färdigt för en tur upp till Örebro där det planerades re-union med jurist-gänget. Då hade man gjort det till en vana att sätta sig på Örebro-tåget och invänta de sega 2 h och 50 min på intercitytåget. Jag roade mig bäst jag kunde med läsning och fotande. :)


Snötäcke över Sverige, bara några få mil norr om Göteborg. Fint!

 

Om det var kallt i Göteborg så var det nog ännu kallare i Örebro! Ni vet så där illa som det blir när man inte ens känner att näsan rinner för att snoret hinner frysa till isklumpar när man drar in. Usch!

Men ack så mycket mer värme när man träffade alla igen! Tycker ändå man har hållit sig hyfsat uppdaterad på allt som händer/har hänt men det är ju detaljerna man är ute efter ;)

Vi pratade länge om alla händelser de senaste året. Alla stod i någon form av förändring. Flytta skulle alla göra, vissa nära, andra till andra sidan jorden! Kul att det händer saker iaf :)


Jenny och Johanna som kommer att plugga i Uppsala, nära Sthlm och mig. Roligt!

 

Vi pratade, vi åt, vi pratade och åt lite till. Sedan gick vi på roligare grejer. Ost och vin bricka och därefter utgång. Det skulle ju blivit vårat kära häng-ställe Pitchers... men till vår stora förvåning var det ständgt! Förstår inte hur detta är möjligt, de har ju aldrig stängt.. Något besvikna gick vi istället till O'learys efter att ha fått två hinkar med vatten över oss rakt från skyn. (Eller ja.. från ett fönster för att vara exakt, snorungar (!)).

Kvällen slutade ändå lyckligt. Det är minnen att sitta med tjejerna på en bar och bara njuta av stunden :)

 



2009 : Nostalgi

2009 var för mig ett lugnt år sett till helheten. Förvisso har en del stora händelser skett både åt det positiva och det negativa. Sammantaget har det varit ett bra år med roliga resor - och mycket plugg. Av 2010 förväntar jag mig mer förändring. Flytten till Stockholm är bara början..

Guldkorn:
- Spontana saker som pannkakor på taket högst uppe på Kapellplatsen
- Morgonfiske i Sillvik kl 06.00
- Resa; Franska Rivieran, Monaco, Italien
- Kajakpaddling och tältning på västkusten
- Resa; USA, Mexico, Guatemala, Belize i 2 månader
- En långhelg i Stockholm
- Resa; Prag som blev Malmö och Köpenhamn
- Och slutligen en underbar jul både i Uddevalla och i Göteborg.



Hawaii, 2009-06-27


Nyårsafton 2010

En trevlig kväll hemma hos Karin och Johan och deras nya kissemiss. Tre rätters middag och massa roliga lekar :)










This is a legend of eight sisters, Herold was the famous one

Har i princip packat färdigt inför Stockholm - dock två veckor kvar innan jag åker. Så här lång framförhållning har jag nog aldrig haft.

Jag hoppas att dessa två veckor går snabbt så att jag inte behöver så och stampa på samma ställe som jag hittills har gjort. (... kort avbrott för att kolla föränrdingar på sista-minutenresor.) Nix. inget nytt.

Det mesta känns motbjudande. Gå ut och gå en sväng? Nä, för kallt. Borde ut och träna. Nä, för kallt. Varför bor man i detta kalla klimat? Skönt att jul och nyår är över iaf - och jag hoppas verkligen att kylan släppar snart så vi kan få vår igen. Annars blir det en sista minuten mitt i terminen bara för att få ett smakprov av andras vardag. :)

Ja, jag kommer nog aldrig släppa den tanken, att gräset är grönare på andra sidan. Frågar du mig så tycker jag det är hälsosamt - sluta aldrig sträva efter något högre och bättre!


http://static.panoramio.com/photos/original/5477469.jpg
Maggio "Jag längtar alltid härifrån men aldrig hem"

Snön ligger tungt i vinterladskapet


















Mera jul :)

Efter julklappsutdelningen måste man testa sina nya presenter, jag testade min - genom att ta kort på andras :)
Med ett nytt kameraobjektiv kan jag ta ännu häftigare bilder!



Darling fick en vin-karaff


Och en radiostyrd leksak :)


Vi firade något försenad jul i Tuve...



...Självklart med tårta, för födelsedagsbarnet!



RSS 2.0